17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBIAS 2019, ultimele pregătiri pentru cel mai mare show aerian

BIAS 2019, ultimele pregătiri pentru cel mai mare show aerian

BIAS 2019 (Bucharest International Air Show), cel mai mare show aerian din România, va avea loc sâmbătă, pe 24 august. Zeci de mii de persoane sunt așteptați la Aeroportul Băneasa, din București.

Pe 24 august, cunoscutul show aviatic va aduce invitați de seamă care vor bucura publicul. BIAS este un eveniment de tradiție, iar în acest an, organizatorii au pregătit multe surpize.

BIAS 2019: Forțele Aeriene Române, prezente în fiecare an

În acest an, tehnica militară română promite un program populat cu multe aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române care vor condimenta programul BIAS. Așadar, din partea Forțelor Aeriene Române vor fi prezente avioane la sol, în Static Display, dar și aeronave care vor survola zona și vor executa acrobații.

Celebrul Mig 21 va face acrobații low pass și va lăsa F16-ul, din dotarea Forțelor Aeriene Române, pentru un survol low pass. Elicopterele IAR 330 Puma, vor face exerciții tactice, De asemenea, Mig 21 Lancer va fi și el prezent și va face un exercițiu tactic în zbor.

Prezente vor fi și elicopterele de antrenament IAR 316 cu exerciții tactice.

Forțele Aeriene Române vor încânta publicul și cu două aeronave de transport militar, Hercules C-130 și Spartan C-27J, în trecere vrticală.

Aeroclubul României și TAROM, prezenți în deschiderea BIAS

BIAS 2019 va începe cu evoluții ale unor aeronave ușoare de tip Cessna 172 și formații de aeronave Zlin de la Aeroclubul României. În intervalul orar este planificată și clasica evoluție TAROM alături de Hawks of Romania.

Bias 2018, în evoluția Turkish Star, cu aeronave NF-5

Baltic Bees, Luca Bertossio și Jurgis Kairys, revin la BIAS 2019

Baltic Bees este o trupă recunoscută pentru stilul unic de pilotaj şi pentru manevrele artistice de maximă dificultate, realizate cu aeronave militare, dar şi de acrobaţie de mare viteză şi manevrabilitate. Echipa Baltic Bees efectuează toate manevrele standard de acrobaţie, şi are, de asemenea, un arsenal de figuri individuale şi alte elemente dificile de zbor în grup.

Luca Bertossio este unul dintre invitaţii speciali ai BIAS 2019. În vârstă de 27 de ani, italianul este campion mondial la planorism și cel mai tânăr câștigător al competiție Glider Aerobatics. Cu o experință de peste 3500 de zboruri cu planoarele SWIFT S1, MDM Fox, ASK21 și IS28B2, italianul Luca Bertossio deţine inclusiv licenţa de pilot de linie.

De asemenea, este invitat și Jurgis Kairys,o legendă a acrobaţiilor aeriene care nu a lipsit de la nicio ediție BIAS! 

Concert 3 SUD EST și foc de artificii

BIAS 2019 are loc sâmbătă, pe24 august 2019 pe Aeroportul Băneasa. Show-ul aerian durează întreaga zi. Accesul publicului se face începând cu ora 8 dimineața și se încheie în jurul orei 22, după concertul tradițional susținut, de data aceasta, de trupa 3 SUD EST și un foc de artificii.

Organizatorii s-au gândit și la mâncare și bătură. Astfel se va amplasa un pavilion destul de mare cu mese, în jurul căruia sunt numeroase food truck-uri.

Trebuie menționat că programul BIAS 2019 este orientativ. Programul poate fi modificat în funcție de evenimente neprevăzute sau de condițiile meteo.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS