10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul aeroport spațial se apropie de inaugurare

Primul aeroport spațial se apropie de inaugurare

Visul pentru care 600 de turiști și-au cumpărat bilet e tot mai aproape de realitate: zborul spațial. Compania de turism în Cosmos a miliardarului britanic Richard Branson a construit în Statele Unite, New Mexico, primul aeroport pentru plimbări printre stele, potrivit Digi 24

Testele finale sunt programate în lunile următoare, iar primii pasageri vor fi îmbarcaţi anul viitor, promit vizionarii.
Printre cei care au cumpărat bilete de 250 de mii de dolari se numără și vedete, cum ar fi Leonardo Di Caprio, Angelina Jolie şi Justin Bieber. Fiecare navetă spaţială va ridica la 100 de kilometri altitudine șase turiști și doi piloți.

Ei vor pluti în imponderabilitate o oră și jumătate, timp în care vor admira Pământul prin hublourile uriaşe ale rachetei. Compania a anunțat că pune la punct ultimele detalii tehnice.

„Nava de transport VMS Eve se află chiar aici. De fapt, zboară în jurul acestor ferestre și obține date care alimentează în permanență antenele de la misiunile de control permanente. În toate aspectele majore, este pregătită operațional acum”, explică George Whitesides, CEO la Virgin Galactic.

Cât despre aeroportul spaţial, el are două etaje şi este în mijlocul deşertului. George Whitesides – CEO Virgin Galactic:

„Clădirea în care ne aflăm acum, care este poarta noastră spre spațiu, este o uimitoare creație Norman Foster, care adăpostește spațiile pentru personal, precum și un hangar pentru vehiculele noastre spațiale și pentru antrenamentul clienților noștri”.

Citește mai mult: Digi 24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS