Acasă Actualitate Revolta unui medic de la UPU Craiova

Revolta unui medic de la UPU Craiova

-

Postarea unui medic de la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a devenit virală pe net. Medicul a postat, pe Facebook, un text prin care îşi exprimă revolta faţă de volumul mare de muncă pe care îl are personalul de la urgenţă,dar şi condiţiile precare. Postarea a fost distribuite pe mai multe grupuri de socializare şi ulterior preluată de site-urile de ştiri media.

Am fost înjurată, amenințată, supusă traficului de influență,

UPU Craiova

Iată ce nota medicul Doriana Mustafa după o noapte în UPU Craiova

” Am avut o gardă minunată…
Am fost înjurată, amenințată, supusă traficului de influență, presiunii de a rezolva cazuri fără investigații corespunzătoare… deși lucrez în UPU unde sunt protejată (de paznici sexagenari, cu AVC) avem CT (nefuncțional de două luni), radiologie, toți pacienții (fără pile) sunt egali și nimeni nu încearcă să-mi influențeze actul medical! 🤣🤣🤣
Pacienți bolnavi de luni sau ani, nerăbdători să fie investigati, mulți bătuți, mulți băuți, chiar și un medic urolog ce m-a amenințat, cerându-mi să-i suturez o plagă fiului său de 18 ani, chiar din minutul în care a intrat în UPU… Pacienții gravi tac, nu au putere să fie revendicativi… cei mai dezavantajați în fața sistemului…
Toată lumea cere atenție instant deși eu am doar două mâini, două urechi, doi ochi și, din păcate, un singur cap…
O zi minunată!!! Sper ca mâine să am din nou putere…

Nu este singurul medic de la Urgenţă care se plânge de situaţia din spitale.

Un medic de la UPU Pitești, Alina Martău critică situația existentă în spitalele din România.

La urgențe, vin zilnic 150-170 de pacienți, iar doctorii le alocă 5-6 minute fiecăruia, ceea ce afectează decizia medicală

Totodată, doctorul Mirela Niţu, care a pus bazele Unităţii de Primiri Urgenţe din Slobozia, s-a revoltat pe pagina personală de Facebook faţă de atitudinea pe care o au pacienţii când ajung la UPU.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.