19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateINML nu poate preciza dacă oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, sunt ale Luizei

INML nu poate preciza dacă oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, sunt ale Luizei

UPDATE: Mama Luizei , Monica Melencu, spune că nu are încredere în raportul INML potrivit căruia nu a putut fi identificat profil ADN de pe oasele din pădure și va cere o expertiză internațională pentru a fi sigură dacă rămășițele aparțin sau nu fiicei sale.

DIICOT a anunţat în această dimineaţă că INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă.
Ştim că procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă într-o pădure aflată la câţiva kilometri de locuinţa lui Dincă Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie

„În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

– au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

– având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

În cazul Caracal, au mai fost găsite oase, însă în curtea lui Gheorghe Dincă, identificate de anchetatori la momentul perchezițiilor. Analiza INML a stabilit deja ca oasele din curtea lui Dinca au ADN-ul Alexandrei.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS