16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Soluția ministrului Teodorovici pentru a „întineri sistemul”: Absolvenţii de facultăţi economice, angajaţi...

Soluția ministrului Teodorovici pentru a „întineri sistemul”: Absolvenţii de facultăţi economice, angajaţi la ANAF fără concurs

-

Soluția ministrului Teodorovici pentru a „întineri sistemul” este ca la ANAF angajările să se facă fără concurs.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că a propus angajarea fără concurs la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a absolvenţilor de facultăţi cu profil economic. Soluţia ministrului ar fi pentru a întineri sistemul şi a schimba mentalităţile, relatează Agerpres.

Ce a spus ministrul Teodorovici

„La noi se pensionează în acest an cam 2.700 de angajaţi pe zona de ANAF. Am spus să trebuie să scoatem procedura asta care e foarte greoaie, să laşi tinerii să intre în sistem. Şi anume, toţi cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8. Deci, dacă a trecut acea facultate, a trecut licenţa şi media pe facultate e minim 8, înseamnă că a făcut şcoală”, a spus Eugen Teodorovici.

„În sistemul de ANAF şi Finanţe să intre fără examen, că sunt oameni de finanţe, stă şase luni în perioada de probă şi dacă după şase luni şi-a făcut ce trebuia să facă, rămâne în sistem mai departe. Să nu mai dea concursuri, că blocăm, nu intră oameni tineri în sistem şi nu se schimbă mentalitatea celui din sistem. Pentru că sistemul nu lasă nimic să intre”, a mai spus ministrul Teodorovici.

SursaHotnews

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.