17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Marinei Române. Iohannis a criticat dotările marinei

Ziua Marinei Române. Iohannis a criticat dotările marinei


Spectacolul naval de amploare de Ziua Marinei Române, prezentat de mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave şi ambarcaţiuni, a început la Constanţa, transmite Mediafax. Participă preşedintele Klaus Iohannis şi ministru al Apărării, Gabriel Leş. Pentru marcarea Zilei Marinei Române, sunt planificate festivităţi în Constanţa, unde se estimează participarea a aproximativ 20.000 de persoane, în Brăila, cu aproximativ 10.000 de participanţi, şi în Galaţi, circa 5.000 de persoane, la fel ca în localitatea Mangalia.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, la evenimentele dedicate Zilei Marinei, că asigurarea securităţii în zonă se poate face doar prin înzestrare şi pregătire, menţionând că liderii europeni au subliniat la Summit-ul d ela Sibiu că toţi apără o Europă Unită.

„Marea Neagră şi întreaga regiune au o importanţă strategică deosebită pentru întregul staţiu euro-atlantic. Securitatea este vitală în asigrarea secutităţii noastre, a tuturor. Pentru descurajarea actelor ostile, avem nevoie de o abordare coerentă, coordonată la toate nivelurile. Ca stat membru UE şi NATO, România face parte şi dintr-un spaţiu comun de apărare. La finalul Summitului de la Sibiu, noi, liderii europeni, ne-am angajat să apărărm o singură Europă, de la est la vest şi de la nord la sud”, a declarat Klaus Iohannis.

„Acesta este de fapt şi principiul consacrat de NATO, <toţi pentru unul şi unul pentru toţi>, care ne oferă garanţia că suntem protejaţi şi apăraţi (…) Asigurarea securităţii şi apărării naţionale, care garantează siguranţă fiecărui român nu se poate face fără înzestrare, fără o bună organizare a Armatei”, a mai spus şeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS