7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacebook a plătit mai multe firme pentru a transcrie mesajele audio

Facebook a plătit mai multe firme pentru a transcrie mesajele audio

Facebook a făcut contracte cu mai multe firme pentru ca acestea să transcrie înregistrările audio ale unor utilizatori. Această practică avea ca scop testarea sistemului de inteligenţă artificială dezvoltat de companie.

Facebook a confirmat pentru Boomberg că obişnuia să plătească alte firme care să faca transcriera unor înregistrări. Astfel, că nu mai foloseşte această modalitate în prezent. Scopul transcrierilor era de a putea verifica acurateţea cu care ar putea să facă acelaşi lucru softurile de inteligenţă artificială. De asemenea, compania spune că aceste transcrieri se faceau pe înregistrările sau chaturi de voce ale aplicaţiei Messenger doar ale utilizatorilor care optau pentru transcrierea acestor mesaje vocale.

Cei care făceau transcrierile nu aveau acces la date legate de utilizatori

Probleme similare au mai fost sesizate şi în cazul Apple, Amazon sau Google, după ce au colectat fragmente audio cu ajutorul asistenţilor vocali.
De exemplu, tot Bloomberg scria recent că Amazon are mii de angajați în întreaga lume. Aceştia lucrează la îmbunătățirea funcțiilor asistentului digital Alexa din linia de dispozitive Echo ascultând înregistrările vocale. Acestea sunt transcrise, adnotate şi apoi reintroduse în software ca parte a efortului de a îmbunătăţi modul în care funcționează asistentul virtual.

O astfel de echipă există și la București. Angajații lucrează nouă ore pe zi. Aceştia ajung să analizeze în jur de 1000 de clipuri audio pe schimb, conform declaraţiilor făcute de doi angajaţi de la biroul Amazon Bucureşti, care ocupă primele 3 etaje ale unei clădiri de birouri din Pipera.

De ce a fost amendată Facebook

Totodată, Facebook a fost amendată cu suma record de 5 miliarde de dolari pentru faptul că a „înșelat” utilizatorii rețelei. Este vorba de cea mai mare amendă aplicată vreodată pentru încălcarea vieții private a consumatorilor și una dintre cele mai mari aplicate vreodată de guvernul american, indiferent de tipul infracțiunilor acuzate, potrivit Startup cafe.ro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS