Acasă Actualitate Cod galben de ploi şi vijelii până vineri

Cod galben de ploi şi vijelii până vineri

-

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de vijelii și ploi torențiale, care cuprind perioada de miercuri, ora 12.00, până joi, ora 10.00.

Zonele din centru, vest, nord-vest și sud-vest vor fi cuprinse de vremea rea, fiind anunțate rafale și de 90 km/ h. Fenomenele vizate sunt de instabilitate atmosferică temporar accentuat. Interval de valabilitate pentru Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj este miercuri, ora 12.00 până la ora 22.00.

O a doua avertizare cod galben este valabilă în perioada miercuri, ora 15.00 – joi, ora 10.00. Zonele afectate sunt: Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte.
În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului.

Vor fi intensificări de vânt


Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
Meteorologii mai anunță că pe parcursul după-amiezii de miercuri, disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Instabilitate până vineri la ora 9.00

Administrația Națională de Meteorologie a transmis şi o informare de instabilitate atmosferică, valabilă între 15 august, ora 10.00 – 16 august, ora 9.00. Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...