14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de români blocați pe o insulă din nordul Greciei

Sute de români blocați pe o insulă din nordul Greciei

Sute de români sunt printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Situația e dramatică, deoarece pe insulă au izbucnit și incendii de vegetație, care iau amploare, potrivit Digi24.ro. Oamenii se plâng să au rămas fără bani, fără mâncare și că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă. Ministerul român de Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru Samothraki încă de săptămâna trecută.

Sute de mașini, turiști nervoși și un haos general – așa arată portul insulei grecești Samothraki, în plin sezon estival. Totul din cauză că feribotul care făcea legătura cu restul Greciei s-a stricat. La fel s-a întâmplat și cu nava trimisă pentru a-l înlocui.

În jur de 1.500 de oameni – greci, români, bulgari, sârbi și francezi – vor să părăsească insula. Și-au lăsat mașinile în port, ca să aibă șanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, și dorm pe unde apucă. Unii și-au întins corturile, alții au găsit cazare la suprapreț.

Primăria a permis unor turiști să doarmă în clădiri ale municipalității.

Citește știrea completă pe site-ul Digi24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS