Acasă Actualitate Pachetele de țigări din România, marcate cu un cod unic

Pachetele de țigări din România, marcate cu un cod unic

-

Orice pachet de țigări vândut în statele UE va avea, de anul viitor, un marcaj unic. Fiecare pachet de ţigarete produs în Uniunea Europeană sau destinat pieţei europene va avea, de la 31 decembrie 2019, un marcaj unic. Acest lucru va permite urmărirea pe întregul spaţiu comunitar, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă EY, scrie ProTv.

Acesta este cel mai complex sistem de supraveghere orizontală creat până acum la nivelul Uniunii Europene. Acest sistem este în vigoare începând cu data de 20 mai 2019. Scopul este combaterea traficului şi a evaziunii fiscale din acest domeniu.

Comisia Europeană a acordat României un răgaz până la 31 decembrie 2019 pentru ca acest sistem să devină complet operaţional şi pe teritoriul său.

Astfel, fiecare pachet de țigări produse sau destinate pieţei europene va fi identificat printr-un marcaj de trasabilitate numit identificator unic. Acesta va conţine informaţii privind locul, data producţiei, precum şi destinaţia pachetului respectiv.

Raluca-Maria Nedelea

SursaProTv

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.