17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest în Piaţa Victoriei. Organizatorii aşteaptă un sfert de milion de oameni. Restricţii în trafic

Protest în Piaţa Victoriei. Organizatorii aşteaptă un sfert de milion de oameni. Restricţii în trafic

Un nou protest urmează să aibă loc azi, în Piaţa Victoriei, organizatorul manifestaţiei anunţând că aşteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifesteze paşnic. Traficul din zona Guvernului va fi restricţionat, notează Mediafax.

Revendicările protestatarilor

Grupul Diaspora Pentru România a transmis că are 75 de revendicări la protest. Printre acestea, se numără:

– finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;
– implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;
– implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;
– reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;
– centrele Comunitare Româneşti din diaspora;
– modul de desfăşurare a alegerilor;
– demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.

„Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români”

Manifestaţia a primit aprobare, de la Primăria Capitalei, pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane, de altfel organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, declarând că se aşteaptă la această cifră.

Tomescu mai spune că se vor institui filtre la intrările în Piaţă, ca să nu se intre cu obiecte contondente. „Ne aşteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piaţa Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Va fi o zi călduroasă şi îi rugăm pe toţi românii prezenţi în Piaţă să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate şi toalete”, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului.

Filtre la toate intrările

Protestul este autorizat de la ora 17.00 la ora 22.15 şi se vor institui filtre la toate intrările.

„Vom avea o toleranţă zero faţă de orice fel de violenţă şi faţă de orice situaţie de risc de violenţă. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra în perimetrul Pieţei Victoria, dorind să oferim un grad maxim de siguranţă pentru cei prezenţi. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe”, a mai precizat Tomescu.

Pe de altă parte, Jandarmeria Bucureşti a făcut un apel la cei care vor participa, sâmbătă, la protestul din Piaţa Victoriei, să se manifeste paşnic. Astfel, echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menţinerea permanentă a legăturii cu organizatorii şi participanţii.

„Facem apel la toţi participanţii la aceste adunări publice să manifeste paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Din raţiuni de siguranţă, participanţii la manifestaţii sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Traficul în zona Guvernului va fi restricţionat începând cu ora 14.30

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS