10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest în Piaţa Victoriei, la un an de la incidentele din 10 august: Pozele Alexandrei şi Luizei, însoţite de mesajul Alo, 112?

Protest în Piaţa Victoriei, la un an de la incidentele din 10 august: Pozele Alexandrei şi Luizei, însoţite de mesajul Alo, 112?

La un an de la incidentele violente din 10 august 2018, în Piaţa Victoriei are loc un nou miting, organizat de. „Diaspora pentru România”, o asociaţie de români din diaspora, reprezentată de Tommy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra.

Anul trecut, aceeaşi asociaţie a cerut autorizaţie, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din faţa Guvernului.

În cursul dimineţii, în faţa Guvernului, au avut loc incidente între membrii #rezist şi jandarmi, informeaza Mediafax.

Protestatarul Cristian Dide a fost amendat pentru lipsa documentelor şi pentru că a staţionat într-o zonă în care nu era permis acest lucru, respectiv în Piaţa Victoriei, şi a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei. Câteva mii de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei.

La ora 21.00, protestatarii au aprins luminile de la telefoane pentru a marca fix un an de la momentul 10 august 2018

Manifestanţii scandează „Hoţii”, „Demisia” şi „PSD, ciuma roşie!”.

Traficul rutier a fost închis în Piaţa Victoriei, acolo unde sunt prezenţi peste 15.000 de oameni.

Poliţiştii au deviat complet traficul pe Bulevardul Aviatorilor în faţa Guvernului, a anunţat Brigada Rutieră a Capitalei. Traficul a fost deviat pe Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei.

Forţele de ordine au lărgit dispozitivul de jandarmi, trăgând panourile încă o bandă de circulaţie mai aproape de Guvern.

Câţiva protestatari au aruncat pet-uri înspre jandarmii prezenţi în piaţă.
Protestatarii au afisat pozele Alexandrei şi Luizei, însoţite de mesajul „Alo, 112? ” 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS