16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, la un an de la 10 august: Sper ca azi Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță

Iohannis, la un an de la 10 august: Sper ca azi Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță

Președintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la startul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale, că reprimarea violentă de către Guvern a protestului de anul trecut de pe 10 august este una dintre marile tragedii postdecembriste. El a făcut apel la Executiv ca astăzi să ”se abțină de la acțiuni de forță și să păstreze ordinea cu calm”.
Iohannis nu a spus dacă va merge sau nu în Piața Victoriei diseară, noteaza HotNews.

”Acum un an de zile, s-a întâmplat ceva ce a început frumos. Au venit să protesteze pașnic, apoi a devenit una dintre cele mai mari tragedii postdecembrise, români au fost atacați de Guvernul României. Nu doresc să se mai întâmple. Trebuie elucidate elementele. Trebuie să vedem cine a dat comanda pentru așa ceva. Astăzi are loc o comemorare. Sper ca de data asta guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să păstreze ordinea cu calm”, a spus Iohannis.


Șeful statului a mai spus la startul campaniei că trebuie să ”reconfigurăm statul român” și că va coagula o echipă puternică cu partidele de opoziție ca să facă ”România bine”.
”Sunt foarte bucuros că începem cu dreptul această acțiune. Sper sa vină cât mai mulți români care să semneze pentru candidatura mea. Vreau să continuăm împreună, pentru că împreună trebuie să reconfiguăm statul român. PSD a adus statul român aproape de eșec. Sunt dispus, știu cum trebuie să facem. Sunt convins că, după alegerile parlamentare, voi coagula o echipă puternică din PNL și partide de opoziție ca să facem România bine”, a spus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS