8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenție, dacă mergeți în Grecia, Croația, Serbia sau Portugalia! MAE transmite avertizări de călătorie

Atenție, dacă mergeți în Grecia, Croația, Serbia sau Portugalia! MAE transmite avertizări de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a transmis vineri mai multe avertizări de călătorie pentru cetățenii români care vor să meargă în Grecia, Croația, Serbia sau Portugalia. În Grecia este caniculă sâmbătă și există un risc evaluat la „cod roșu” în ceea ce privește incendiile de vegetație. Și Croația și Serbia sunt cuprinse de un val de caniculă. In Portugalia sunt de așteptat perturbări în transporturi, din cauza unei greve, noteaza Digi24.

Cod roșu de risc de incendii în Grecia

MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie, respectiv cod roşu, pentru sâmbătă, pe fondul temperaturilor ridicate.

Potrivit unui comunicat al MAE, zonele afectate sunt: Attica, Insula Evia, Grecia centrală, estul Peloponezului, Lakonia, Insula Kythira.

Totodată, MAE informează cetăţenii români că, urmare a unor defecţiuni intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki şi retur, temporar, cursa nu se mai poate efectua. Transportul pasagerilor este asigurat doar de o ambarcaţiune auxiliară. Conform informaţiilor furnizate de Căpitănia Portului din Alexandroupoli, în prezent, se caută soluţii pentru deblocarea situaţiei.

Cod portocaliu de caniculă în Croația

In Croaţia, de vineri până duminică, în majoritatea regiunilor ţării se va simţi un nou val de caniculă. Temperaturile vor depăşi peste 32 de grade Celsius.

Autorităţile croate au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate. Acesta este valabil pentru sâmbătă, în regiunile Rijeka, Split şi Dubrovnik. De asemenea, a fost emis un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb şi Knin.

38 de grade așteptate în Serbia

In Republica Serbia că, pentru perioada 9 – 13 august a fost emis un cod portocaliu de caniculă pentru întreg teritoriul ţării. Sunt prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 şi 38 de grade Celsius.

Stare de alertă în Portugalia în privința transporturilor

In Republica Portugheză că autorităţile au decretat situaţie de alertă, începând de luni, pentru o perioadă nedeterminată. Aceasta vine ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili), mai precizeaza Digi 24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS