12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirc şi gândaci într-un bloc din Brazda lui Novac

Circ şi gândaci într-un bloc din Brazda lui Novac

De ceva timp, într-un bloc din cartierul Brazda lui Novac este un adevărat circ. Disputele s-au iscat între locatara de la apartamentul 5 şi restul vecinilor. Ca să fie „formula“ completă, în acest scandal s-a implicat şi asociaţia de proprietari.

Motivele războiului care se poartă în scara blocului, dar şi la poliţie: gândacii, mirosul şi mizeria din apartamentul 5.

Prin urmare, câţiva vecini mai arţăgoşi, în frunte cu aşa-zisa şefă de scară, au început să-i reproşeze locatarei că nu o mai tolerează printre ei. Apoi au început să curgă sesizările la asociaţie şi la poliţie.

Discuţii între preşedinte şi locatara de la apartamentul 5

Proprietara garsonierei, Daniela Forţan, aflată într-o perioadă mai dificilă, cu un copil în întreţinere și cu venituri insuficiente, spune că s-a speriat atât de tare încât a ajuns să se baricadeze împreună cu băiatul minor în casă.

În plus, femeia susţine că unii dintre vecini şi asociaţia menţin această stare de teroare, ca să o determine să-şi părăsească locuinţa.


De ani de zile sunt hărţuită de cei de la asociaţie şi de vecinii din bloc. Au vrut să-mi spargă uşa. Mi-au fugărit copilul. Am fost dată afară din asociaţie. Vecinii şi cei de la asociaţie (preşedinte, administrator – n.r.) sunt mereu cu ochii pe mine. Eu am avut o perioadă mai grea, am trecut printr-un divorţ, printr-un partaj, am avut o situaţie financiară dificilă, am un copil în întreţinere şi nu mi-am permis să modernizez locuinţa. Iar ei au sărit toţi pe mine că miroase, că am gândaci, că nu-mi repar balconul, a explicat Daniela Forţan, proprietara din blocul 32IV.


În faţa acestor acuze, reprezentanţii Asociaţiei 41IVA Dacia Brazda lui Novac se apără. Mai mult, spun că „o iubesc“ şi „o învaţă de bine“ pe „Dana“.


Nu are nimeni nimic cu ea, dar vecinii se plâng că nu-şi face curăţenie în casă. În dreptul locuinţei ei miroase foarte urât. În plus, din garsonieră ies gândacii la vecini. Pe la asociaţie a avut datorii, dar, în cele din urmă, şi-a plătit restanţele şi acum este cu plata la zi. Mai şi spune că am pus-o noi să plătească de două ori întreţinerea! Ea are mai multe probleme, şi cu Direcţia Copilului, şi cu serviciul, dar nu asta ne interesează pe noi. Nu ştim de ce face aşa ceva. Avem aici sesizarea de la vecinii, cu semnături cu tot, a declarat Florentina Vlad, administratoarea asociaţiei.

Acuze şi contradicţii

Puşi faţă în faţă, la sediul asociaţiei de proprietari, locatara, preşedintele şi administratoarea nu mai contenesc cu reproşurile.

„Vreţi să-mi luaţi apartamentul, aşa cum aţi făcut cu femeia de la patru! Aţi dus-o legată cu sârmă şi aţi internat-o la Poiana! Ce aveţi cu copilul meu, de ce îl urmăriţi? Aţi venit să-mi spargeţi uşa! Nu mă lăsaţi să duc nici gunoiul la tomberon. Cu poliţistul de la etaj, cu şefa de scară, mă hărţuiţi întruna. M-aţi dus pe la poliţie cu copil cu tot. Eu am problemele mele. Ştiţi că am venit şi am plătit întreţinerea şi m-aţi dat afară din asociaţie. M-aţi pus să plătesc de două ori întreţinerea. Acum sunt cu plata la zi şi tot mă încărcaţi cu penalităţi“, afirmă locatara.


Spiritele se încing şi cei trei se abţin cu greu.

„Mă, Dana, tu te auzi ce spui? Nu are nimeni nimic cu tine. Uite plângerea de la vecini! Oamenii se plâng că nu mai pot sta în casă de miros şi de gândaci. S-au plâns şi cei de la cabinetul stomatologic. Plus balconul ăla, trebuie reparat. Cum poţi să spui că ți-am luat banii de două ori la întreţinere? Cine să-ţi ia apartamentul. Nu ai venit tu şi ai spus că l-ai vândut?“, o întreabă administratoarea Florentina Vlad.

Sesizare făcută de locatari


Preşedintele asociaţiei de proprietari susţine că, în fapt, proprietarii se plâng la asociaţie de vecina lor. El trebuie să o atenţioneze, ca să nu se creeze disconfort în bloc, din care cauză apar mereu discuţii şi certuri.


„Cum spui tu că am vrut eu să-ţi sparg uşa? Ce hărţuire măi, fetiţo? Uite semnăturile de la locatari, noi nu avem nimic personal cu tine. Mă copile, te-am urmărit eu pe tine? Cum să spui că m-am legat eu de tine? Eu te dau în judecată pentru tot ce susţii. Nu mai minţi! Să arăţi ce mizerie ai în casă! Nu avem treabă cu tine. Ai probleme! Vezi cu cine umbli, să nu-ţi pierzi singură casa!“, îi spune preşedintele asociaţiei de proprietari, Mihai Nicolae.

Circ pe palier

Circul se mută în scara blocului. Preşedintele, administratoarea, femeile de serviciu, „şefa de scară“, „doamna de la stomatologie“ se contrazic cu locatara de la apartamentul 5. Daniela Forţan susţine sus şi tare că gândacii vin de la subsol şi că-şi întreţine apartamentul aşa cum poate, iar despre balcon, încă nu-şi permite financiar să-l repare.


„Nu vin gândaci de la subsol, vin de la ea din apartament. Când treci prin dreptul uşii pe la ea miroase greu. Să pună mâna să-şi întreţină casa. Nu o urmăreşte nimeni. Nu vrea nimeni garsoniera ei, că doar are şi ea un copil. Nu avem nimic cu copilul. Să vedeţi şi balconul, că stă să cadă. Nu poate să-l repare, dar să spele perdelele, să deschidă ferestrele?! Ea nu deschide uşa. Nu a vrut să-l lase pe omul ăla pe care l-a plătit asociaţia să facă dezinsecţie în bloc. Nu se înţelege cu nimeni“, spune cea care se autointitulează şefa de scară.


Intervine şi angajata de la stomatologie:

„Noi nu batem în uşă cu alt scop decât acela de-a lua legătura cu dumneavoastră. Să vă faceţi curat şi să vă rezolvaţi problema“.

Ceartă în scara blocului

S-a găsit o soluție parțială

În cele din urmă, redactorii GdS au găsit înţelegere la operatorul de salubrizare al oraşului, SC Salubritate Craiova SRL, şi vineri, 9 august, un angajat va merge la apartamentul 5 să facă o dezinsecţie ca la carte. În acest fel se vor linişti şi vecinii Danielei Forţan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS