Acasă Actualitate Procedurile medicale indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate

Procedurile medicale indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate

-

Procedurile medicale indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate de Ministerul Sănătății și în clinicile private din țară, dacă acestea le oferă, nu doar în străinătate, așa cum se întâmpla până acum. Măsura a fost aprobată astăzi de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, potrivit hotnews.

Sorina Pintea spune că este vorba despre „o măsură așteptată de pacienții din România”.

„Pentru procedurile care nu se fac în spitalele publice din România, Ministerul Sănătății aprobă dosare pentru plecarea în străinătate a pacienților care au nevoie de aceste proceduri. Am considerat foarte util pentru pacienți precizarea unei excepții: dacă aceste proceduri se realizează în România, în sistemul privat, atunci aceste proceduri pot fi decontate pacienților care solicită”, a anunțat ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern.

Sorina Pintea a subliniat că „este foarte important pentru un pacient să i se vorbească în limba maternă, este foarte important să i se asigure suportul familiei, pentru că face parte din procesul de vindecare.”

„Este o măsură despre care am vorbit încă din luna martie, iată că suntem la momentul la care am modificat Legea 95, legea sănătății, creând premisele rezolvării acestei probleme”, a adăugat Sorina Pintea.

Sursahotnews
Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.