Acasă Actualitate Un nou asteroid va trece razant pe lângă Pământ în august

Un nou asteroid va trece razant pe lângă Pământ în august

-

Un nou asteroid va trece pe lângă planeta noastră în august, relatează CNN. Corpul ceresc de dimensiunile lui Empire State Building nu este, însă, considerat de cercetători un pericol pentru planeta noastră, potrivit cunoaşte lumea.

Asteroidul 2006 QQ23 va trece pe lângă Pământ în data de 10 august, o posibilă sursă de îngrijorare pentru oameni fiind diametrul de 570 de metri al rocii.

Cercetătorii nu sunt, însă, îngrijoraţi. Lindley Johnson şi Kelly Fast, cercetători la NASA, spun că şansele ca acest asteroid să devină un pericol sunt minime.

Asteroizi de această dimensiune trec pe lângă Pământ de cel puţin 6 ori pe an, a spus Johnson.

Asteroidul cu pricina are o lungime de aproximativ 1,6 kilometri, în timp ce asteroizii cu adevărat periculoşi, dintre cei mai mari care orbitează Soarele, au în jur de 33 kilometri.

Programul pentru Observarea Obiectelor din Apropierea Pământului al NASA, din care fac parte cei doi cercetători, a studiat în jur de 900 de asteroizi care ajung în jurul Pământului şi care au un diametru mai mare de 1 kilometru.

Deşi asteroizii devin din ce în ce mai mici, acest lucru face ca numărul lor să crească. Atmosfera planetei noastre este, însă, capabilă să le facă faţă celor mici. Acest lucru nu înseamnă că ei nu pot provoca pagube.

În 2013, un meteorit cu diametrul de 16 metri a reuşit să treacă de atmosfera terestră şi a lovit Rusia. Deşi nu a putut fi vorba de un impact, 1000 de oameni au fost răniţi de explozie.

Impactul unui asteroid precum 2006 QQ23 ar putea devasta o suprafaţă precum cea a unui stat al SUA.

Un astfel de impact este atât de rar încât are loc odată la 2-3 secole spun cercetătorii. NASA are, de asemenea, tehnologia de a detecta aceşti asteroizi şi de a vedea când ei pot deveni un potenţial pericol.

Asteroidului 2006 QQ23 i-a fost urmărită orbita şi mişcarea din 1901 până în 2200.

Citește mai mult: Digi 24

ȘTIRI VIDEO GdS

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...