16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Teodorovici: Sistemul informatic al ANAF va fi la punct în 2020

Teodorovici: Sistemul informatic al ANAF va fi la punct în 2020

-

În 2020 informatizarea ANAF nu va mai reprezenta un subiect de discuție în spațiul public, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, potrivit hotnews.

„În 2020, ca lumea să înțeleagă clar un termen final, sistemul informatic este la punct, în sensul bun, trafic control, adică tot ce va tranzita România va fi clar monitorizat, adică sigiliu inteligent aplicat mașinii care tranzitează pentru a nu mai putea să descarce în România marfa, decât dacă spune că în România se duce, desprinderea Vămii de ANAF, independentă structură și tot ce înseamnă echipare puncte vamale. În 2020 acestea nu vor mai reprezenta subiecte de discuție în spațiul public”, a spus Teodorovici, într-un interviu acordat DC News.

Potrivit acestuia, sistemul public ar fi mai eficient fără 20% din personal.

„20% din adminstrație, dacă de mâine nu mai există, nu facem decât să eficientizăm sistemul public. E un punct care ar fi putut să face parte dintr-un pact politic pe elemente clar stabilite. Să spună: Nu ai voie să ai un număr de funcționari mai mare de… Nu ai voie să depășești din PIB un anumit procent. Oricine vine să se țină de ele, să guverneze fără teama de acționa că, vezi Doamne, opoziția critică. Nu se dorște acest consens politic”, a precizat ministrul Finanțelor.

Sursahotnews
Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.