Acasă Actualitate Mierea albastră – minune a naturii sau o malformație determinată de activitățile...

Mierea albastră – minune a naturii sau o malformație determinată de activitățile umane

-

La drept vorbind, este o curiozitate majora, insa nu o minune a naturii, ci o „malformatie” determinata de activitatile umane: in zona Ribeauville (Haut-Rhin) din Franta, albinele au ajuns sa produca o miere de culoare albastră, din pacate, improprie comercializarii, potrivit cunoaste lumea.

La originea straniului fenomen inregistrat in Alsacia se afla marca de dulciuri M&M’s, proprietate a multinationalei americane Mars Incorporated. Grupul s-a angajat in dezvoltarea durabila, in special prin valorizarea deseurilor.

Urmarea: apicultorii au observat ca albinele lor aduceau la stupi reziduuri de culoare albastra, verde, maro ciocolatiu, adica aceleasi culori cu ale faimoaselor bomboane M&M’s, in cantitati suficient de mari pentru a compromite puietul apicol.

 Daca la inceput s-a gandit cineva la un soi de pitoresc local, totul a deviat rapid catre disperare, atunci cand si mierea produsa de albinele „multicolore” a capatat nuante neobisnuite.

Aceasta, dupa ce numeroase populatii apicole au fost decimate din cauza pesticidelor. Investigatii mai atente au dus la constatarea ca micile zburatoare frecventau o unitate de metanizare a deseurilor organice, ale carei subproduse zaharoase reziduale, preluate si prelucrate de ele, au dus la producerea mierii de aceeasi culoare cu cea a deseurilor.

Un schimb prealabil de scrisori intre firma respectiva si primaria din Ribeauville confirma ca producatorii de dulciuri sunt constienti de continutul rezervoarelor cu deseuri, insa dupa aparitia efectiva a „mierii albastre” directiunea intreprinderii „nu a dorit sa faca niciun comentariu”… (Adrian-Nicolae POPESCU)

Sursahotnews
Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.