13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBritish Airways are probleme cu sistemele informatice

British Airways are probleme cu sistemele informatice

British Airways are mari probleme cu sistemele informatice. Acestea au lăsat mii de pasageri să se confrunte cu anulări de zbor, întârzieri și cozi lungi pe aeroporturi, potrivit Reuters.com

Nefericirile de miercuri sunt cele mai recente din șirul de probleme la compania aeriană. British Airways are o amendă de 205 de milioane de euro, în această lună, pentru o încălcare uriașă a datelor clienților. Mai mult decât atât compania se pregătește pentru grevele potențiale ale piloților care au probleme cu remunerația întârziată.

Întreruperi cu scuze, clienții așteaptă

BA, deținută de International Airlines Group ( ICAG.L ), și-a cerut scuze clienților pentru întreruperea de miercuri și a declarat că echipa sa tehnică lucrează pentru rezolvarea problemelor cât mai curând posibil. A cerut clienților să acorde timp suplimentar pe aeroporturi.

Zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate, inclusiv zborurile către Grecia, Spania, Italia și Rusia, potrivit comisiilor de plecare de pe aeroporturile britanice.

BA nu va confirma câți oameni au fost afectați de problemele IT, dar a spus că se confruntă cu o „problemă de sistem” care afectează check-in-ul și plecările de zbor pe aeroporturile Heathrow, Gatwick și London City.

British Airways: Clienți nemulțumiți cu probleme

Clienții s-au confruntat cu probleme de verificare online, în timp ce alții s-au plâns că au rămas blocați în avioane care nu pot decola ore întregi.

Stuart Jackson, un manager de afaceri în fotografie, a declarat că a rămas blocat într-un avion împământat la Heathrow și a ratat deja zborul său de legătură, perturbând luni de planificare și irosind mii de kilograme.

Un număr de 75.000 de clienți blocați

Cu puțin mai bine de un an în urmă, BA a fost obligată să anuleze zborurile la Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa, după probleme cu sistemul informatic al unui furnizor. Și în mai 2017, o eroare masivă a sistemului informatic din cauza unei probleme de alimentare a lăsat 75.000 de clienți blocați.

British Airways a spus că s-a mutat la sistemele manuale de rezervă pentru a menține unele zboruri funcționale și oferă clienților șansa de a face rezervări pentru o altă zi.

Între timp, clienții au continuat să se ducă pe social media pentru a-și exprima furia.


Aproximativ jumătate din zborurile British Airways programate să plece de la terminalul Heathrow cinci între 0930 și amiază au fost anulate sau amânate, potrivit site-ului web al aeroportului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS