7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJeff Bezos vinde acțiuni de miliarde de dolari

Jeff Bezos vinde acțiuni de miliarde de dolari

Jeff Bezos, directorul executiv Amazon, a descărcat acțiuni în valoare de 990 de milioane de dolari în companie joi și vineri, ducând valoarea totală a acțiunilor vândute săptămâna trecută la 2,8 miliarde de dolari, potrivit Reuters.com

În ultimele trei zile ale lunii iulie, Bezos a vândut acțiuni în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de dolari, au arătat înregistrările de reglementare de la Securities and Exchange Commission.

Mișcarea vine ca parte a unui plan de tranzacționare anunțat anterior. Bezos a spus că intenționează să vândă acțiuni în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari în fiecare an pentru a finanța compania sa de rachete, Blue Origin.

Jeff Bezos: Fosta soție, al doilea acționar Amazon

Fosta soție a lui Bezos, Mackenzie Bezos, care deține în prezent pachetul Amazon în valoare de peste 37 de miliarde de dolari, este acum al doilea cel mai mare acționar individual al retailerului online.

Bezos rămâne cel mai bogat om din lume. Bărbatul în vârstă de 55 de ani şi-a păstrat o participaţie de 12% în Amazon, în valoare de 109 miliarde de dolari. Fosta soție a omulu de afaceri deține în prezent acțiuni în valoare de peste 37 miliarde de dolari, fiind acum al doilea mare acționar individual al companiei. Amazon a refuzat să comenteze vânzarea de acțiuni a lui Bezos.

Amazon este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington, cu o medie de afaceri de peste 300 miliarde de dolari, cu aproape 600 de mii de angajați.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS