10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă 36 de zile, cardul de sănătate funcționează din nou (CNAS)

După 36 de zile, cardul de sănătate funcționează din nou (CNAS)

CNAS anunță reluarea funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), după 36 de zile în care cardul de sănătate nu a funcționat sau a avut probleme serioase de accesare, potrivit hotnews.

„Astfel, conform reglementărilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, în termen de 3 zile lucrătoare de la prestarea serviciului. Serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, renunțându-se astfel la dispozițiile speciale utilizate pe perioada în care PIAS a fost indisponibilă online”, precizează CNAS, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, „în data de 1 august 2019, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată de echipa mixtă formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și din partea partenerilor care au contribuit la punerea în funcțiune a sistemului informatic. Ulterior, echipa tehnică a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare”.



Luni s-au înregistrat 36 de zile în care Platforma a fost nefuncțională. În prima parte a zilei de luni, sistemul cardului de sănătate a funcționat temporar, însă în a doua parte a zilei era din nou blocat.

Această avarie a sistemului PIAS a fost cea mai gravă de la introducerea cardului de sănătate încoace.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS