10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUntold: Poliţiştii au dat zeci de amenzi în prima seară de festival

Untold: Poliţiştii au dat zeci de amenzi în prima seară de festival

Prima zi a festivalului Untold s-a încheiat fără a fi raportate incidente majore. Pentru siguranţa participanţilor la acest eveniment, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse măsuri suplimentare, acţionând peste 3000 de jandarmi, poliţişti, pompieri, personal medical şi efective din cadrul altor structuri.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale. Acestea privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor etc. Activităţile de control privind prevenirea situaţiilor de urgenţă vor continua şi în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficienţele pe această linie.

Poliţiştii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, au constatat  9 infracţiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. În punctele şi posturile medicale avansate 331 de persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri. informează Adevărul.ro .

Majoritatea afecţiunilor medicale au fost soluţionate pe loc, doar în 11 cazuri a fost necesar transportul la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Din punct de vedere operativ şi medical, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca şi Inspectoratul General de Aviaţie au asigurat buna desfăşurare a evenimentului cu trei elicoptere. Reprezentanţii forţelor de ordine recomandă participanţilor de la Untold să apeleze cu încredere la sprijinul acestora.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS