10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn craiovean la conducerea Jandarmeriei Române

Un craiovean la conducerea Jandarmeriei Române

Generalul de Brigadă dr. Constantin Florea, până acum șeful Inspectoratului de Jandarmi județean Dolj, va prelua conducerea Jandarmeriei Române.
Potrivit unor surse GdS, generalul Florea va fi împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 6 august. Cu câteva zile înainte de data de 10 august, când se împlinește un an de când jandarmii au intervenit în forță la protestul diasporei din București.

Generalul Constantin Florea îl va înlocui pe Colonel Ionuț-Cătălin Sindile, împuternicit la rândul său inspector general pe 15 august 2018.

Potrivit Mediafax, pe 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuţ Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, alături de Sebastian Cucoş, fostul şef al Jandarmeriei. Au mai fost puși sub acuzare actualul şef al Jandarmeriei Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, dar și comisarul-şef de poliţie Mihai Dan, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS