6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrisnel, reconfirmat preşedinte al USR Dolj

Prisnel, reconfirmat preşedinte al USR Dolj

Cei de la USR și-au propus ca în 2020 să câștige Primăria Craiova și să depășească PNL la nivel de județ.


Deputatul USR de Dolj Adrian Claudiu Prisnel a fost reales duminică în funcţia de preşedinte al filialei judeţene a partidului, pentru următorii patru ani. Prisnel a câştigat detaşat alegerile interne din organizaţie, în faţa principalilor săi contracandidaţi. „Obiectivele politice majore ale noastre sunt câştigarea Primăriei Craiova şi locul doi pe judeţ la alegerile parlamentare”, a precizat acesta pentru GdS. Din Biroul Judeţean de conducere al USR Dolj mai fac parte vicepreşedinţii Manuel Borţoi, Florian Ivănescu, Cristina Boşoteanu, Călin Toma şi Valentin Ignat, precum şi membrii Ionel Florea, Laurenţiu Marin, Ovidiu Pârvu, Eduard Cârceag şi Bogdan Paulon.

În 21 iulie, USR şi-a desemnat şi noua echipă de conducere a filialei Craiova, în persoana lui Lucian Sîrbu, până la acea dată vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

USR a produs o mare surpriză câştigând alegerile europarlamentare din 26 mai în faţa PSD. Alianţa USR PLUS a avut 29,82% din voturile exprimate în Craiova, fiind urmată de PSD – cu 26,93% şi PNL – cu 21,77%. În judeţ, Alianţa s-a situat pe locul trei, după PSD şi PNL.

Obiectivele anunţate imediat după europarlamentare, cât şi duminică, după realegerea preşedintelui filialei judeţene, sunt extrem de ambiţioase. USR şi-a înfiinţat mai multe filiale în judeţ în ultimul an, iar obiectivul ar fi depăşirea PNL ca număr de voturi în viitorul apropiat. În Craiova, lupta pentru primărie se anunţă extrem de interesantă, în condiţiile în care alegerile au loc într-un singur tur. Un  candidat USR ar avea mari şanse la fotoliul de primar, spun cei din partid, raportat la recentul scor electoral. Iar dacă acest candidat ar fi susţinut şi de PNL şansele ar fi maxime, mai spun aceştia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS