12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA 36-a zi în care cardul de sănătate nu funcționează

A 36-a zi în care cardul de sănătate nu funcționează

Este a 36-a zi în care Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este nefuncțională. În prima parte a zilei de luni, sistemul cardului de sănătate a funcționat temporar, însă în a doua parte a zilei este din nou blocat, potrivit hotnews.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, în această perioadă, nefuncționarea sistemului nu îi afectează doar pe pacienți, cărora nu le poate fi verificată calitatea de asigurați în sistem pentru a putea beneficia de servicii medicale, ci și pe medicii de familie, care în aceste zile raportează către CNAS serviciile medicale oferite în luna iulie, pentru ca acestea să le poată fi decontate de Casă, iar cabinetele lor să își poată susține cheltuielile.

Actuala avarie a sistemului PIAS este cea mai gravă de la introducerea cardului de sănătate încoace.

Corina Mihăilescu este medic de familie în Brașov și a povestit, pentru HotNews.ro, că a reușit să facă raportarea serviciilor din luna iulie către CNAS. Pentru a îi putea fi decontate serviciile, vineri seară, târziu. A avut norocul să prindă un moment în care sistemul informatic funcționa. Cum sistemul funcționează în ultimele 36 de zile doar temporar, pentru perioade scurte, iar în rest este blocat, raportarea serviciilor medicale și decontarea lor a devenit un lucru care ține de norocul fiecărui medic.

Citeşte continuarea pe hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS