24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic legist: Cum a scăpat criminalul de corpul victimei sale, în câteva ore

Medic legist: Cum a scăpat criminalul de corpul victimei sale, în câteva ore

Un medic legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Olt demontează teoria conform căreia  trupul Alexandrei nu ar fi putut fi ars decât la o temperatura extrem de mare și într-un timp foarte lung.

Explicațiile unui medic legist, date in cazul Alexandrei. Medicul Sorin Lesnic, medic legist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Olt, citează un studiu realizat în Germania. El aduce argumente în susținerea teoriei sale că patru ore i-au fost mai mult decât suficiente autorului crimei pentru a arde aproape complet corpul victimei sale. Timp în care polițiștii nu au reușit să afle adresa exacta unde se afla sechestrată Alexandra Măceșanu.

În curtea lui Gheorghe Dincă, anchetatorii au găsit un dispozitiv improvizat folosit pentru ardereamaterialelor diverse, prezentat în tot acest timp drept un „butoi metalic“. Acesta este, însă, un incinerator folosit de Dincă pentru topirea metalelor, spune medicul.

„Soba aia era făcută să ardă materialele metalice, să le topească”

Acest medic legist are propria teorie privind incinerarea cadavrelor. „Soba aia era făcută să ardă materialele metalice, să le topească. Așa a conceput-o. A pus accelerator, și așa  s-a produs și distrugerea. Că mulți au zis că trebuia o temperatură mare. E o minciună, pentru că eu astăzi am expus un studiu, care a fost făcut în Germania în 1997.

Studiul s-a facut pe 15 cadavre, opt bărbați și șapte femei. S-au ars la o temperatură diferită, între 670 și 840 de grade Celsius, și s-a constatat că o creștere a temperaturii la incinerare nu înseamnă că incinerarea se va face mai repede. Indiferent de temperatură, peste o anumită limită, se distrug în același timp, în 70 de minute, și vorbim de cadavre de 60, 70, 80 de kilograme“, a spus medicul. El a apreciat că în cel mult patru ore criminalul a putut să scape de cadavru arzându-l.

Se explică și detaliul bijuteriilor din argint aflate în stare bună, medicul precizând că argintul se topește la o temperature superioară celei necesare arderii corpului uman. În plus, acele bijuterii ar fi putut fi aruncate și ulterior în respectivul incinerator improvizat. Acolo le-au gasit anchetatorii, alături de cenușă și de fragmentele osoase.

Explicații există și pentru „pasivitatea“ vecinilor, care, s-a spus în repetate rânduri, ar fi trebuit să sesizeze, în cazul arderii cadavrului în curte, mirosul greu. „Când pui accelerator de ardere – motorină, benzină, plastic – normal că mirosul este altul. (…) Vaselină, motorină, plastic, carton bituminat, toate sunt organice și toate determină flacără foarte puternică. Eu tot zic faptul că este o sobă tip rachetă. Arzătorul era făcut special. Avea 1,60 și pe înălțimea asta se face un tiraj foarte puternic. E ca și cum ai avea foale, se face tirajul de jos în sus“, a mai spus dr. Sorin Lesnic.

Informatiile dezvaluite de medicul legist vin dupa ce DIICOT a anuntat oficial, sambata de dimineata, ca in urma analizelor de laborator s-a dovedit ca ADN-ul oaselor ridicate din curtea lui Dinca se potrivesc cu ADN-ul unei singure persoane: Alexandra.

Intre timp, la Casa Groazei din Caracal, unde s-a produs abominabila crima, oamenii inca au mai aprins lumanari si sambata, 3 august 2019. Lumanarile au fost aprinse in memoria Alexandrei Maceseanu.

Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS