11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfitul net al OMV Petrom, creștere semnificativă

Profitul net al OMV Petrom, creștere semnificativă

​Profitul net al OMV Petrom a fost în primul semestru de 1,98 miliarde lei, cu 53% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor raportate de companie. Investițiile s-au ridicat la 1,7 miliarde de lei, potrivit hotnews.


​Aspecte cheie, prima jumătate din 2019 vs prima jumătate din 2018, transmise de OMV Petrom:

  • Valoarea vânzărilor consolidate a crescut în prima jumătate a anului 2019 cu 15% comparativ cu perioada similară din 2018, până la 11,32 miliarde de lei. Aceasta a avut loc in contextul unei baze de raportare reduse în 2018, când rafinăria a fost în revizie și a unei creșteri a cererii de carburanți în segmentul retail în 2019
  • Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale a crescut cu 31%, la 2,22 miliarde de lei, datorită majorării vânzărilor, performanțelor operaționale solide și controlului continuu al costurilor.
  • Profitul net a fost 1,98 miliarde de lei, reflectând în principal evoluțiile favorabile ale rezultatului din exploatare CCA excluzând elementele speciale
  • Investițiile au însumat 1,7 miliarde de lei
  • Contribuția la bugetul de stat al României în perioada ianuarie-iunie 2019: 6 miliarde de lei.

Cu un rezultat din exploatare excluzând elementele speciale de 1,60 miliarde de lei, cu 9% mai mare față de perioada similară a anului trecut, segmentul Upstream a avut o contribuție reprezentând peste două treimi din rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale al OMV Petrom. Producția zilnică în România a scăzut cu 5%, în principal din cauza declinului natural, în condițiile scăderii cu 8% a producției de gaze naturale. Costul de producție a fost de 11,4 USD/bep, în scădere cu 3% în principal datorită evoluției favorabile a cursului valutar.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS