12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie din Caracal a făcut naveta cu criminalul Gheorghe Dincă

O femeie din Caracal a făcut naveta cu criminalul Gheorghe Dincă

O femeie din Caracal, instructor pentru cusături și țesături la Școala de Arte și Meserii de la Dobrosloveni, spune că a mers de câteva ori la ocazie cu Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că a omorât două adolesecente. Femeia spune că i-a inspirat încredere pentru că era în vârstă și concentrat la drum.

„Eu sunt instructor la Școala de Arte și Meserii din Slatina, care are o secțiune la Dobrosloveni. Eu la Dobrosloveni făceam activitatea cu copiii. Făceam naveta de la Caracal, că nu este distanță mare, iar când pierdeam microbuzul mergeam cu ocazia. Este un punct în Caracal de unde se ia ocazia, de lângă un sediu bancar situat pe șoseaua către Slatina. Preferam să merg cu acest om pentru că era apropiat de vârsta mea. Ziceam că are peste 60 de ani, e om trecut prin viață. Și pe traseu era atent, concentrat pe volan. Nu asculta radio, nu încerca să lege discuții“, a povestit Olga Filip.

Instructorul de arte și meserii susține că singurele cuvinte pe care le-a schimbat cu Gheorghe Dincă erau referitoare la destinație. „Nu avea o mașină de taxi, ci o mașină personală. O mașină gri deschis. Când venea să ia la ocazie, întreba: “unde mergeți?“. Spuneam “la Dobrosloveni“ și răspundea doar ”haideți!”. Aceasta era singura comunicare. Eu aveam și un traseu scurt, de 5-6 km. Am mers cu el de maximum trei ori“, a mai spus femeia.

A cunoscut-o pe Alexandra

Olga Filip a cunoscut-o pe Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni dată dispărută miercuri și care a fost omorâtă de Gheorghe Dincă.
„Nu am crezut niciodată că acest individ este un criminal. Și i-a căzut în mâini exact un copil cuminte. Alexandra era un copil liniștit, respectuos. Eu am cunoscut-o în gimnaziu. A venit doi ani la cursurile de cusut și țesut și era foarte implicată. Vorbea foarte frumos. Apoi, când a ajuns la liceu, nu a mai venit pentru că a zis că are mult de învățat. Și, într-adevăr, învăța foarte mult. Am iubit-o pe această fată ca pe propriul copil. Sunt șocată de ceea ce i s-a întâmplat. Era o fată foarte puternică. Ea și dacă îi făcea un băiat ceva imediat îl capsa. Avea încredere în ea“, a mai spus Olga Filip.

Femeia susține că dispariția celor două fete care au fost ucise de Gheorghe Dincă a speriat întreg orașul. „Ne-a speriat pe toți acest caz. Nu mai avem înceredere să mergem pe drum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS