21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJeffrey Epstein, arestat pentru trafic de minori

Jeffrey Epstein, arestat pentru trafic de minori

Miliardarul american Jeffrey Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump şi al prinţului Andrew, arestat pentru trafic de minori şi găsit, miercuri, în stare de inconştienţă şi cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din New York, ar fi încercat să se sinucidă.

Epstein a fost descoperit astfel de gardienii de la Metropolitan Correctional Center, miercuri, potrivit unor surse. Unele publicaţii americane au scris că faţa sa avea o culoare albăstruie.

Pe 18 iulie, lui Epstein i s-a refuzat dreptul de a ieşi pe cauţiune din închisoare. Avocaţii săi au anunţat că vor face apel. Epstein a fost arestat pe 6 iulie, pentru trafic de minori, în New York şi Florida, în perioada 2002-2005, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul a pledat nevinovat.

Jeffrey Epstein, agresiuni sexuale și abuz

Cele mai recente acuzaţii care i se aduc bancherului sunt acelea că angajaţi ai săi şi prieteni l-au pus în legătură cu minore, cele mai tinere având 14 ani, iar Epstein a întreţinut relaţii sexuale cu acestea, deşi ştia că au sub 18 ani. Epstein ar fi plătit tinerele cu bani gheaţă, pentru „masaje”, dar ulterior le-a agresat sexual sau le-a abuzat. Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, unele victime au fost apoi oferite de Epstein altor persoane, pentru servicii sexuale.

Sentinţa i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul naţional al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situaţie criticată de analiştii în domeniu.

Miliardarul a fost transportat la un spital, potrivit The New York Post. Nu au fost făcute publice informaţii despre starea de sănătate a acestuia şi nu se ştie cum a fost rănit.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS