7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de candidaţi la admitere la UMF Craiova

Sute de candidaţi la admitere la UMF Craiova

Sute de absolvenţi de liceu au susţinut astăzi examen de admitere UMF Craiova, la Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie. Examenul a fost tip grilă, iar la ieşirea din săli candidaţii au spus că au fost întrebări dificile la biologie dar şi la chimie.

Emoţii pentru părinţi dar şi pentru absolvenţii de liceu ieri la admitere la UMF Craiova . Candidaţii care au optat pentru Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie au susţinut proba scrisă. Cei mai mulţi concurenţi au fost la Medicină, fiind 610 înscrişi. La Medicină Dentară au fost 133 de candidaţi, iar la Farmacie au fost 85 de candidaţi.
Proba a constat în teste grilă, din biologie şi la alegere din chimie sau fizică. Candidaţii au primit 100 de întrebări tip grilă şi au avut la dispoziţie trei ore pentru a le rezolva.
La ieşirea din săli foarte mulţi candidaţi au spus că nu au reuşit să răspundă la toate întrebările.

Unii dintre ei au spus că cel mai dificil a fost la biologie. „Am susţinut examen la Medicină. Am optat pentru subiecte din biologie şi fizică. Şi pot spune că la fizică a fost uşor, am rezolvat repede subiectele, în maximum 20 de minute şi sunt sigură că nu am greşit nimic. În schimb, la biologie au fost întrebări mai dificile. M-am simţit depăşită de câteva cerinţe”, a spus una dintre candidate.

Cerinţe diferite la admitere faţă de culegerea de întrebări grilă


În vederea pregătirii pentru examen, concurenţii au avut la dispoziţie culegeri cu modele de subiecte. O parte dintre ei au spus însă că subiectele au fost formulate diferit faţă de culegerea de grile. Cei mai mulţi au spus că a fost foarte dificil la chimie. „Am susţinut admitere la farmacie şi la chimie am avut probleme cu substanţe de care nu am auzit. Nici nu ştiam cum să le scriu. A fost mai dificil decât mă aşteptam. Multe întrebări la prima vedere, chiar diferite de cele care erau în culegerea de grile. Aştept să văd baremul şi nota finală. Sper să am şanse să fiu admis”, a spus un al candidat.


Au fost şi concurenţi care au susţinut examen de admitere şi în sesiunile anterioare şi care au spus că şi de această dată au avut întrebări la care nu au răspuns. „Am susţinut admitere şi anul trecut. Şi de această dată am avut cerinţe dificile. Am avut întrebări despre vitamine. Nici nu am crezut că voi avea cerinţe din acest capitol”, a spus un alt candidat.


Un alt candidat a apus că au fost întrebări dificile la ambele materii. „Am făcut 85% din subiectele de la biologie şi 85% din cele de la chimie. Am mai avut întrebări la care nu am ştiut să răspund. Nu a fost un examen simplu, dar mă aştept să fiu admis la Medicină”, a spus un alt candidat.
Admiterea se face în ordinea descrescătoare a notelor finale de admitere obţinute de candidaţi, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concurs, stabilit pentru fiecare program de studiu.


În caz de punctaje finale de admitere egale se vor folosi drept criterii de departajare în ordine: media generală a examenului de bacalaureat, media anilor de studii.
Rezultatele admiterii sunt disponibile pe site-ul UMF Craiova.
Vineri, va avea loc examenul de admitere la Tehnică Dentară,Asistenţă Medicală Generală şi la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS