15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorica Dăncilă anunță că l-a numit pe Vasile Ciurchea la CNAS

Viorica Dăncilă anunță că l-a numit pe Vasile Ciurchea la CNAS

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți că l-a numit pe Vasile Ciurchea la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, chiar dacă decizia de numire nu a apărut încă în Monitorul Oficial, potrivit hotnews.

Dăncilă a fost iritată de întrebările presei privind numirea lui Ciurchea în contextul în care acesta este anchetat de DNA într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic, cu prejudiciu de peste 16 milioane de euro. Dăncilă spune că „nu există nicio acuzație la adresa lui Ciurchea” atâta timp cât nu există o hotărâre judecătorească, ci doar o anchetă în curs.


„Am văzut aceste lucruri în spațiul public. Am considerat, atunci când a venit propunerea de la Sorina Pintea, că avem nevoie de un specialist. Există probleme la CNAS, avem un om care cunoaște sistemul, care este foarte bine pregătit. M-am uitat la aceste nereguli despre care vorbiți dumneavoastră. Nu a fost audiat, nu este nicio acuzație la adresa domnniei sale. Dacă vom constata că domnul Circhea a încălcat legea, cu siguranță va fi schimbat”, spune Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a adăugat că numirea lui Ciurchea este una „provizorie”, iar în cazul în care „vor fi probleme”, acesta va fi schimbat.


Despre ancheta de la DNA în care este vizat Ciurchea, Viorica Dăncilă spune că „este o anchetă în desfășurare. În urma acestei anchete avem certitudinea că este vinovat, că este vreo problemă? Este o directivă care spune că există prezumția de nevinovăție. Această directivă europeană trebuie să fie pentru toți. Atâta timp cât nu este judecat… atunci când va fi trimis în judecată, noi îl vom elibera din funcție. Dacă apar elemente noi că se face vinovat de un anumit aspect.”


Dăncilă mai spune că „eu am avut dosar penal pe trădare, ce trebuia să fac, să îmi dau demisia? Atâta timp cât nu există o hotărâre judecătorească, nu pot să îl acuz eu. Va fi trimis în judecată, facem o schimbare. Este un profesionist, a lucrat în sistem, am căutat să numesc să numesc un profesionist.”

Viorica Dăncilă a fost întrebată și dacă propunerea de numire a lui Ciurchea a venit din zona ALDE, în condițiile în care în spațiul public a circulat informația că acesta ar fi un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu: „Nu am discutat cu domnia sa, nu îl cunosc. Nu îl cunosc pe domnul Ciurchea, nu știu de cine a fost apropiat sau nu a fost apropiat”, a fost răspunsul premierului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS