16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Energiei „insistă” că importurile de gaze avantajează România

Ministerul Energiei „insistă” că importurile de gaze avantajează România

Importurile de gaze din ultima perioadă, care au crescut de sute de ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avantajează România, în condiţiile în care preţurile sunt cu mult mai scăzute decât iarna, afirmă Ministerul Energiei într-o postare pe Facebook.

Insistăm asupra faptului că importurile de gaze din această perioadă avantajează România, în condiţiile în care preţurile de import din această perioadă sunt cu mult mai scăzute decât în vârf de iarnă, spune ministerul.

În luna mai, conform ANRE, importurile de gaze au crescut de peste 350 de ori, la 1,185 milioane MWh, faţă de perioada similară a anului trecut. Importurile de gaze se află oricum pe o tendinţă de creştere. În iarna care a trecut, au crescut cu 12% faţă de iarna precedentă.

Ministerul Energiei se declară preocupat de asigurarea stocurilor de gaze naturale necesare pentru sezonul rece.

“În această perioadă, atenţia noastră a fost îndreptată spre umplerea depozitelor subterane cu gaze naturale la preţuri cât mai bune. Astfel, la jumătatea lunii iulie 2019, România avea stocată în depozitele subterane o cantitate de 1,535 miliarde metri cubi de gaze, faţă de 1,237 miliarde metri cubi la aceeaşi dată din anul 2018. Pe de altă parte, stocul minim obligatoriu pentru iarna următoare a fost majorat, faţă de 2018, cu 10%, până la 2,18 miliarde de metri cubi de gaze”, susţine ministerul.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS