3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM aprobă o întâlnire între şefii de parchete

CSM aprobă o întâlnire între şefii de parchete

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat, astăzi, solicitarea Institutului Naţional al Magistraturii pentru a organiza şi desfăşura o întâlnire între procurorii, pentru a dezbate practica neunitară în materie penală şi procesual penală.

Potrivit ordinii de zi a CSM, Institutul Naţional al Magistraturii a solicitat aprobarea metodologiei de organizare şi desfăşurare a întâlnirilor procurorilor şefi de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ai parchetelor de pe lângă curţile de apel.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a aprobat Metodologia de organizare şi desfăşurare a întâlnirilor procurorilor şefi de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, dedicate identificării şi dezbaterii aspectelor de practică neunitară în materie penală şi procesual penală, se mai arată în minuta Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit metodologiei de organizare, la întâlnire participă procurorii şefi de secţie din cadrul PÎCCJ şi din cadrul curţilor de apel. Însă mai sunt invitaţi să ia parte reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Ministerului Justiţiei, precum şi agenţii guvernamentali ai României la CEDO şi CJUE, în funcţie de tematică, potrivit Mediafax.ro

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS