Acasă Actualitate A lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei

A lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei

-

Un tânăr de 19 ani, din Cezieni, Olt, a lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei. Azi, la prânz polţiştii au fost sesizați prin SNUAU 112 că pe raza comunei Cezieni, județul Olt, a avut loc un eveniment rutier.
La fața locului, în urma cercetărilor efectuate oamenii legii au l-audentificat pe tânăr. Acesta în timp ce a condus un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță laterală suficientă față de un biciclist, acroșându-l.
Victima, în vârstă de 68 de ani, din aceeași localitate, a fost transportată la Spitalul Municipal Caracal pentru a primi îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.

Sfaturi privind circulaţia pe bicicletă

Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește participanților la traficul rutier faptul că distanța laterală recomandată la depășirea unei biciclete este de 1.5 m.
Totodată,

  • biciclistul nu are voie să transporte o altă persoană, cu excepția situației când vehiculul este construit și/sau echipat special pentru transportul altor persoane.
  • biciclistul nu are voie să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.
  • copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicleta, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Circulaţie restricţionată în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunțat că se va restricționa circulația rutieră cu ocazia desfășurării ceremonialului militar dedicat celebrării Zilei Unirii Principatelor Române.