16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorica Dăncilă, întâlnire cu Tăriceanu și Ponta

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Tăriceanu și Ponta

Astăzi, cu o zi înainte ca PSD să-și stabilească în Biroul Politic candidatul la prezidențiale, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu Victor Ponta și cu Călin Popescu Tăriceanu. Aceasta le cere să sprijine prezidențiabilul partidului, în condițiile în care ALDE a anunțat că ar vrea și el propriul candidat, pe Tăriceanu, iar Pro România ar merge pe mâna Gabrielei Firea, informează HotNews.ro.

La finalul negocierilor de astăzi cu Tăriceanu și Ponta, Viorica Dăncilă ar urma să afle dacă are sprijinul ALDE și Pro România.

„Am vorbit la telefon (cu Tăriceanu și Ponta -n.r.), nu am reușit să avem o discuție care să vizeze alegerile prezidențiale. Cu siguranță voi avea o discuție atât cu domnul Tăriceanu, sper că și cu domnul Victor Ponta. Cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliție a celor trei partide pentru a susține candidatul la prezidențiale”, a anunțat vineri, Viorica Dăncilă, aflată într-un turneu prin țară, pentru a lua pulsul filialelor cu privire la o posibilă candidatură a sa la prezidențiale

Discuțiile au loc cu o zi înaintea Biroului Politic Național al PSD. Ședința va avea loc marți, de la ora 11.00, la Parlament, iar PSD va desemna candidatul pentru Cotroceni. Propunerea ar urma să fie validată apoi în ședința Comitetului Executiv al PSD, programată tot marți, de la ora 12.00.

Viorica Dăncilă anunța săptămâna trecută că PSD va merge la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu. Ea spunea că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta şi nu va da înapoi. Până acum mai mulți lideri de filiale și-au anunțat susținerea pentru o candidatură a premierului pentru Cotroceni.

Vezi articolul integral AICI.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS