19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionar, sancţionat în trafic. Permisul său i-a lăsat mască pe poliţişti

Pensionar, sancţionat în trafic. Permisul său i-a lăsat mască pe poliţişti

Un pensionar a fost oprit în trafic şi sancţionat, după ce le-a arătat permisul poliţiştilor. Era „made în RSR“.

Un bărbat de 68 de ani a fost prins la volan, în Suceava, cu un permis eliberat în anul 1971 de Republica Socialistă România. Acesta le-a spus poliţiştilor că nu are alt permis şi nu ştia că trebuia să îl schimbe, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, maşina condusă de bărbatul de 68 de ani a fost oprită pe DJ 178A, în comuna Todireşti. Localnicul a prezentat un permis de conducere categoriile B şi C eliberat în anul 1971 de Republica Socialistă România, însă neactualizat.

Bărbatul a declarat că nu are alt permis de conducere şi că nu a ştiu că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat şi că maşina pe care o conducea bărbatul avea inspecţia tehnică periodică expirată. În plus, autoturismul nu avea nici asigurarea obligatorie RCA.

Bărbatul de 68 de ani a fost sancţionat contravenţional. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS