40.3 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturi în creștere în acest weekend

Temperaturi în creștere în acest weekend

Vremea va fi în general călduroasă în acest sfârșit de săptămână, cu maxime cuprinse între 26 și 34 de grade Celsius, transmit meteorologii. Cei care își petrec weekend-ul la mare vor avea parte de o vreme frumoasă, în schimb la munte vor fi și nori, relatează Mediafax.

Meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a precizat că, sâmbătă, vremea va fi călduroasă în zonele de câmpie și normală în restul teritoriului.

„Sâmbătă, temperaturile maxime se vor situa între 26 și 33 de grade, iar pe fondul cerului variabil, vor apărea și înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, cel mai probabil la deal și la munte, dar pe suprafețe mai mici și în zonele mai joase de relief. Vom avea ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, spune reprezentantul ANM.

Temperaturi în creștere în acest weekend

Duminică, temperaturile vor fi și mai ridicate față de ziua de sâmbătă. „Vorbim în general de temperaturi maxime între 28 și 34 de grade Celsius. Încă nu avem caniculă, care presupune temperaturi peste 35 de grade Celsius. Totuși, chiar și la 33-34 de grade vorbim de un disconfort termic. Acesta se accentuează în special în zonele de câmpie, deci acolo unde sunt temperaturile maxime cele mai mari ale zilei”, precizează meteorologul de serviciu.

Înnorări vor apărea tot în zonele montane și submontane, dar doar la nivel local, fiind posibil ca în restul țării să nu se înregistreze ploi.

Vremea la mare și la munte

„Turiștii pot profita de orele dimineții și chiar din apropierea prânzului când încă nu sunt nori sau nu sunt nori în dezvoltare.

Trebuie puțină atenție după orele 14:00-15:00, când aceste dezvoltări devin mai evidente, pot fi averse, descărcări electrice și alte fenomene, inclusiv în zona Carpaților Meridionali și a Văii Prahovei, atât sâmbătă, cât și duminică”, menționează meteorologul de serviciu.

„ La mare, vremea este deja frumoasă și se menține așa în ambele zile, chiar și pe parcursul zilei de luni, pentru cei care rămân mai mult timp acolo, temperaturi în creștere, ne referim la cele din aer, vom ajunge la 30-31 de grade Celsius, iar apa mării deja are o temperatură în creștere față de zilele trecute, ea fiind în jur de 23 de grade Celsius”, informează reprezentantul ANM.

Începutul săptămânii viitoare vine cu temperaturi de asemenea ridicate, luni înregistrându-se local și temperaturi caniculare. De marți, temperaturile vor reveni la normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS