Acasă Actualitate Alertă în Bulgaria după depistarea a noi focare de febră porcină africană

Alertă în Bulgaria după depistarea a noi focare de febră porcină africană

-


Alertă în Bulgaria după depistarea a noi focare de febră porcină africană, iar autorităţile au anunţat intensificarea măsurilor de securitate veterinară. Boala este incurabilă la animale dar, din fericire, nu are efect la om.

Transportarea cărnii sau a produselor din carne dar şi a animalelor vii, care pot răspândi infecţia, este interzisă în zone unde se declanşează focare de febră porcină africană. Toate vehiculele vor fi verificate şi dezinfectate iar deşeurile din porturi, aeroporturi sau gări vor fi tratate special. De asemenea, va fi redus numărul de mistreţi din rezervaţiile naturale.

“Noi, ca stat, trebuie să învăţăm din experienţe şi să luăm măsurile necesare, în conformitate cu planul nostru naţional, şi să le aplicăm strict, pentru a fi eficiente şi pentru a gestiona riscul şi pericolul posibil”, spune Desislava Taneva, ministrul Agriculturii din Bulgaria..
De la declanşarea epidemiei, la începutul anului, au fost sacrificate 375 de animale.

Agenţia pentru Securitate Alimentară a confirmat descoperirea a trei noi focare în regiunea Târgovişte, în zona Ruse şi în districtul Vrata. Au fost create trei zone de protecţie pe o rază de trei kilometri în jurul gospodăriilor contaminate. Până acum au fost identificate 16 focare la porci domestici şi 20 de cazuri la mistreţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...