17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorina Corbu, singurul candidat la conducerea Instanţei Supreme, susţine astăzi interviul la CSM

Corina Corbu, singurul candidat la conducerea Instanţei Supreme, susţine astăzi interviul la CSM

Corina Corbu este singurul candidat la conducerea Instanţei Supreme şi susţine astăzi interviul la CSM, scrie Mediafax.

CSM a anunţat că Secţia pentru judecători a programat pentru joi, 18 iulie, interviul pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la care singurul candidat este Corina Corbu.

Potrivit ordinii de zi afişate marţi de CSM, interviul va avea loc la ora 10.00. Singurul magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este judecătorul Corina Corbu. Asta în vreme ce actualul preşedinte al instanţei supreme, Cristina Tarcea, nu şi-a depus dosarul pentru un nou mandat. CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a acestei funcţii. Mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an.

Corina Corbu, achitată într-un dosar

Corina Corbu a fost achitată definitiv de ÎCCJ în dosarul de corupţie în care a fost vizată şi Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcţia de şef al Înaltei Curţi vor susţine un interviu care constă în susţinerea planului managerial. De asemenea, vor fi verificate aptitudinilor manageriale şi de comunicare. Sunt vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres. Alte calităţi trebuie să fie capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS