Acasă Actualitate 80 de teze de doctorat au dispărut din arhiva Academiei de Poliție

80 de teze de doctorat au dispărut din arhiva Academiei de Poliție

-

80 de teze de doctorat susținute în perioada 2011-2016 nu se regăsesc în format electronic în arhiva Academiei de Poliție. Alte trei teze nu există nici în format tipărit. Acestor teze dispărute li se adaugă și lucrările științifice a doi decani din Academia de Poliție. Este vorba despre cel al Facultății de Poliție și cel al Facultății de Științe Juridice și Administrative. Aceştia și-au obținut titlurile înainte de 2011, scrie jurnalista Emilia Șercan în PressOne

Constatările se regăsesc în Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne. Acesta a făcut, timp de două luni, verificări extinse asupra tezelor de doctorat susținute după anul 2011. Raportul a fost obținut în exclusivitate de Emilia Șercan. Rămâne o necunoscută, însă, numărul total de teze care nu se regăsesc în arhiva Academiei de Poliție din toate cele susținute vreodată în această universitate. 

Verificările de la Academia de Poliție scot la suprafață și alte informații de-a dreptul șocante. La nivelul instituției nu există o evidență clară a persoanelor cărora li s-a acordat titlul de doctor și nici a dosarelor de doctorat ale acestora.

Lipsa celor 80 de teze de doctorat în format electronic a făcut ca lucrările științifice să nu poată fi verificate cu softul de analizare a similitudinilor.

Tot din Raportul Corpului de Control reiese că nici cele 51 de tezele existente în format pdf nu au fost verificate cu programul de stabilire a similitudinilor. Softul achiziționat de Academia de Poliție – Sistem Antiplagiat – permitea analizarea versiunilor pdf.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS