5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEugen Teodorovici, o nouă idee: Tinerii care fac internship la Guvern să fie angajați fără examen

Eugen Teodorovici, o nouă idee: Tinerii care fac internship la Guvern să fie angajați fără examen

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră că tinerii care se înscriu în Programul Oficial de Internship al Guvernului ar trebui să fie angajați în administrație fără examen, potrivit Hotnews.ro.

“Ar trebui schimbat ceva și în cadrul legislativ actual. Adică după aceste 2 luni de zile de internship să se poată încadra respectiva persoană automat în administrația publică pe postul de debutant, desigur, dar fără alte concursuri, pentru a grăbi, pentru a stimula foarte mult transferul de tinerețe, de suflu nou, de dorință de schimbare mai repede către administrație”, a declarat Teodorovici tinerilor prezenți la Guvern.

Eugen Teodorovici a precizat că a cerut colegilor săi de la Finanțe să-i spună câți dintre cei care au participat la internship au rămas în minister după acest exercițiu.

“Niciunul! (nu a rămas n.r.). Acum o fi de bine, o fi de rău, nu știu. Ori informații importante obținute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, ori nu știu. Ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a precizat el.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a declarat înaintea ședinței de guvern de astăzi, că perioada de internship, potrivit noii legi din domeniu, va fi considerată „vechime în câmpul muncii“. „Pentru a-i sprijini și motiva am mărit indemnizația lunară la 2080 de lei brut“, a mai spus Dăncilă.

Autor: Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS