14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDatornicii rămân fără apă la robinet

Datornicii rămân fără apă la robinet

Datorii de milioane de lei, facturi neplătite de ani buni, acestea sunt motivele pentru care mii de craioveni, din mai multe asociaţii de proprietari, rămân începând de miercuri fără apă la robinet. Sistările încep de pe 17 iulie şi vor continua până la jumătatea lunii august.

Datorii de milioane de lei, facturi neplătite de ani buni, acestea sunt motivele pentru care mii de craioveni, din mai multe asociaţii de proprietari, rămân începând de miercuri fără apă la robinet. Sistările încep de pe 17 iulie şi vor continua până la jumătatea lunii august.

Pe lista neagră a datornicilor se găseşte Asociaţia de proprietari Cămin C2 Putnei, Valea Roşie. Aceasta figurează cu o datorie de 1.183.000 de lei către Compania de Apă Oltenia.

La fel de îndatorată este şi Asociaţia de proprietari nr. 9 din cartierul 1Mai, cu o restanţă de 771.000 de lei. Proprietarii din această asociaţie sunt somaţi că vor rămâne fără apă potabilă începând cu 31 iulie.

Craiovenii cu datorii rămân fără apă
Craiovenii cu datorii rămân fără apă

Nici proprietarii din Blocul 304 din Valea Roşie nu sunt într-o situaţie mai bună. Aceştia figurează cu o datorie de 98.000 de lei către operatorul de apă şi canal şi vor rămâne fără apă începând cu 24 iulie.

Din luna următoare rămân fără apă alte două asociaţii de proprietari. Este vorba de Asociaţia de proprietari nr. 21 Putnei cu facturi neplătite în valoare de 707.000 lei şi Asociaţia de proprietari nr. 5 Valea Roşie, cu o restanţă de peste 600.000 de lei. Primei asociaţii de proprietari îi va fi sistată apa începând cu 7 august, iar celei din Valea Roşie, în data de 14 august.


„SC Compania de Apă Oltenia SA anunță că, în perioada 17 iulie – 14 august, ca urmare a neachitării contravalorii serviciilor furnizate, va sista furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, în conformitate cu prevederile legale specifice aflate în vigoare, pentru blocurile de locuințe aparținând Asociațiilor de proprietari/locatari, după cum urmează: 17.07.2019 – Asociaţia de proprietari Cămin C2 Valea Roșie, 24.07.2019 – Asociaţia de proprietari Bloc 304+4B Valea Roșie, 31.07.2019 – Asociaţia de locatari nr. 9, 1 Mai, 7.08.2019 – Asociaţia de proprietari nr. 21 Putnei, 14.08.2019 – Asociaţia de locatari nr. 5 Valea Roșie.
Se asigură apă potabilă prin intermediul fântânilor stradale aflate în zonă (sub 500 m). Măsura sistării furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă ca urmare a neachitării debitelor restante va continua şi în perioada următoare“, se arată într-unhttps://www.apaoltenia.ro/comunicat-din-data-de-12-07-2019/ comunicat al CAO.

CAO vrea să factureze individual

Totodată, Primăria Craiova aduce în atenţia craiovenilor care locuiesc la bloc metodologia de încheiere a convenţiilor individuale de factuare a serviciilor de furnizare apă potabilă şi canalizare. Proiectul se află pe site-ul Primăriei Craiova, în consultare publică, timp de 30 de zile.
Convenţiile individuale de facturare a serviciului de alimentare cu apă se pot încheia în următoarele condiţii, chiar dacă proprietarii nu au apometre individuale:

„la propunerea furnizorului serviciilor de utilităţi publice, cu acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu şi la solicitarea asociaţiei de proprietari, în urma hotărârii adunării generale cu acordul scris al tuturor proprietarilor din bloc“.


Dacă solicitarea vine din partea asociaţiei de proprietari, pe lângă solicitarea scrisă se anexează hotărârea Adunării generale şi un tabel cu apartamentele şi datele de identificare ale proprietarilor. În urma solicitării, CAO va încheia în termen de 15 zile convenţiile individuale. Facturarea individuală va fi posibilă din luna următoare încheierii convenţiei.

Citirile şi calculul îl face, ca şi până acum, asociaţia de proprietari numai că proprietarul va primi individual o factură pe care o poate plăti la casieria CAO, la bancă sau transfer bancar.

„Convenţiile de facturare individuală se pot încheia numai în următoarele condiţii cumulative: în baza hotărârilor adoptate de autorităţile deliberative ale unităţilor administartiv-teritoriale. La nivelul întregului bloc sau a asociaţiei şi cu respectarea contractului de furnizare. În facturile individuale este trecută contravaloarea consumului individual şi contravaloarea cotei-părţi ce le revin din consumul comun“, a spus Anca Bălăceanu, director economic CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS