Acasă Actualitate Anunț foarte important despre pensii

Anunț foarte important despre pensii

-

Anunț foarte important: viitoarea taxă de solidaritate, plănuită de PSD, ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari. Acestea vor fi peste un anumit plafon care urmează să fie decis, a declarat, astăzi, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. 

El a afirmat că taxa nu se va putea aplica doar pensiilor speciale, pentru că ar avea probleme de constituționalitate. Ministrul a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și procentul taxei de solidaritate.

Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituțională. Discutăm plafonul și procentul, sunt la pachet, a spus Teodorovici.

El a venit la Strasbourg, la Parlamentul European, împreună cu premierul Viorica Dăncilă și alți miniștri. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale. Cei care depăşesc această sumă urmează să le fie aplicată o „taxă de solidaritate”.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS