18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe a doua etapă a dezinsecţiei avio-chimice

Începe a doua etapă a dezinsecţiei avio-chimice

Începe a doua etapă a dezinsecţiei avio-chimice în municipiul Râmnicu Vâlcea, în perioada 17 – 20 iulie. Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat că, în funcţie de condiţiile meteo, se vor executa tratamente aviochimice şi la sol de dezinsecţie şi larvicidare. Se vor face şi tratamente de deparazitare în municipiu (etapa a II-a) cu substanţe biocide.

Tratamentele aviochimice şi la sol se vor executa atât seara (între orele 19.30 – 21.30), cât şi dimineaţa (între orele 6.30-9.30). Produsele utilizate sunt: DEADYNA – substanţă activă cipermetrină, VECTOBAC WG – substanţă activă bacillus thurigiensis israeliensis şi SOLFAC-EW-50 – substanţă activă cifluthrin, substanţe ce fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea trebuie să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermii de mătase. În funcţie de condiţiile meteo, perioada în care se vor executa lucrările se poate prelungi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS