22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTremurul Angelei Merkel, subiect "cenzurat" de partidul acesteia

Tremurul Angelei Merkel, subiect „cenzurat” de partidul acesteia

Presa germană susţine că partidului conservator CDU al cancelarului german, Angela Merkel, „cenzurează” informaţiile cu privire la episoadele de tremurat inexplicabile a căror victimă a fost aceasta în ultima lună.

În timp ce presa germană şi internaţională îşi pune întrebări legate de starea de sănătate a cancelarului, jurnalul puternicului grup de presă Axel Springer susşine că aceste incidente sunt „un subiect tabu” în rândul CDU.

Aceste „misterioase crize de tremurat”sunt totuşi, „subiectul numărul unu din presa germană”.

Joi, Angela Merkel, care va împlini 65 de ani în câteva zile, a stat aşezată pe perioada ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, la o zi după ce tremurase în mod vizibil în public, pentru a treia oară în ultimele săptămîni.

Cancelarul a spus, totuşi că se simte bine şi a atribuit incidentul unei reacţii psihosomatice legate de anxietatea suscitată de prima criză impresionantă de tremurat, petrecută în urmă cu peste o lună.

Angela Merkel a efectuat controale medicale aprofundate, în special de sânge, după un prim incident în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pe care ea l-a pus pe seama unei deshidratări legate de căldura puternică de la acel moment de la Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS