Acasă Actualitate Moneda Libra a Facebook, criticată de Trump

Moneda Libra a Facebook, criticată de Trump

-

Pe lunga lista a celor care se arată sceptici în legătură cu planul Facebook de a lansa moneda electronică Libra, s-a adăugat acum și Donald Trump. Acesta a pus câteva mesaje pe Twitter despre subiect. Trump spune că nu are încredere în Bitcoin și alte criptomonede. El crede că ”sunt volatile și nu au nimic la bază”, potrivit Hotnews.ro.

Ce crede Trump despre moneda Libra

Trump crede că moneda Libra pe care Facebook ar trebui să o lanseze în 2020 va avea probleme de reputație și nu va fi nici fiabilă. El spune că nu-i plac criptomonedele și că, dacă Facebook și alte companii vor să lanseze astfel de monede, trebuie să se supună regulamentelor bancare. Acesta mai spune că în general criptomonedele nu sunt bani și trebuie să se supună regulilor bancare

”Nu sunt un fan al criptomonedelor, care de fapt nu sunt bani, sunt foarte volatile și nu se bazează pe nimic”.

Trump a mers și pe ideea că aceste monede generate electronic oferă un grad atât de mare de discreție a tranzacțiilor, încât încurajează activitățile ilegale.

”Avem o singură monedă în SUA și ea se numește dolar american”, a fost concluzia președintelui.

Facebook anunța pe 18 iunie intrarea în domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra. Libra este o monedă care va putea fi folosită din 2020 în aplicații precum Messenger și WhatsApp. Aceasta mai poate fi folosită ca şi aplicație de sine stătătoare. Compania spunea că Libra va putea fi folosită pentru a cumpăra diverse lucruri. Dar şi pentru a trimite bani la fel de ușor precum trimiterea unui mesaj.


Autor:Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce au căutat românii pe Google în 2019

La final de an, Google prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în 2019. Căutările anului 2019 scot în evidență oamenii,...