Acasă Actualitate Mașini electrice și autonome. Ford și Volkswagen își extind alianța

Mașini electrice și autonome. Ford și Volkswagen își extind alianța

-

Ford și Volkswagen au anunțat că vor extinde alianța anunțată în ianuarie și vor colabora în domeniul mașinilor electrice, dar și în al celor autonome. Volkswagen promite investiții de 2,6 miliarde dolari în filiala de mașini autonome a Ford, iar Ford va construi mașini electrice în Europa, pe platforma Volkswagen, scrie HotNews.rom.

Volkswagen va investi 2,6 miliarde dolari în Argo AI, filiala de dezvoltare a mașinilor autonome de la Ford. Argo va fi integrată în AID, filiala de tehnologii autonome a Volkswagen, Argo urmând a valora cam 7 miliarde dolari.

Acţionari cot la cot

Ford și Volkswagen vor fi acționari cu cote egale la Argo AI, Volkswagen va cumpăra acțiuni de 500 milioane dolari la Ford în următorii trei ani. Ford va investi în Argo AI alte 600 milioane dolari promise în trecut, dar restante acum.

În domeniul mașinilor electrice, Ford va putea utiliza platforma tehnica a Volkswagen, MEB, fiind primul constructor anunțat în acest sens. În 2023 va fi comercializat în Europa primul model Ford construit pe platforma MEB a VW. Este prevăzut să fie produse 600.000 de unități în șase ani.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....