Acasă Actualitate Kövesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European

Kövesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European

-

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie. Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța, scrie RFI.

Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi. Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European. Cei doi aveau fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu). 

Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an. Acum, teoretic, problema se simplifică pentru Kövesi (favorizată de Parlament) întrucât rămâne singură în cursă. 

Viorica Dăncilă spune că e consecventă în opinii

Premierul Viorica Dăncilă spune că își menține opinia că nu este oportună o susținere a Guvernului pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi în competiția pentru postul de procuror-șef european. „Eu personal nu cred că este oportună o susținere. Acest lucru îl vom stabili în forurile statutare”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Mai multe pe rfi.ro

Autor: Raluca-Maria Nedelea

SursaRFI

ȘTIRI VIDEO GdS

Cetăţean captiv între două primării. Partea a doua

Un doljean încearcă să afle, cu certitudine, de ani buni, de care primărie aparţine terenul său, situat la marginea Craiovei. Pe hărţile de la OCPI figurează pe Cârcea, dar impozitul îl plăteşte la Craiova. Situaţia a apărut din cauză că nici până acum autorităţile nu au clarificat limitele administrative ale Craiovei cu localităţile limitrofe.

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...