19 C
Craiova
joi, 2 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Au început reparaţiile în zona pasajului de la Mercur

Au început reparaţiile în zona pasajului de la Mercur

Pasajul din zona Mercurului, întreaga zonă pietonală din vecinătatea bisericii Sfânta Treime, inclusiv parcarea dinspre strada Ioan Maiorescu au intrat în reabilitare.

Primăria Craiova s-a convins, în cele din urmă, că zona este într-o stare avansată de degradare şi a decis să treacă la reparaţii. Spaţiul, deşi unul ultracentral, devenise insalubru. Plăcile de granit sunt sparte.

Pasajul de la Mercur, băgat în reparaţii
Pasajul de la Mercur, băgat în reparaţii -foto Claudiu Tudor

Cărămida aparentă de pe pilonii de susţinere ai pasajului este căzută pe caldarâm. Spaţiile mai retrase ale pasajului au fost transformate în wc-uri în spaţiu liber. Pe treptele scărilor care coboară dinspre Mercur în parcare bălteşte, indiferent că este iarnă sau vară, apa provenită de la aparatele de aer condiţionat ale societăţilor din zonă.

Jardinierele din beton au fost transformate de către craiovenii certaţi cu bunul-simţ în coşuri de gunoi. Zonele verzi din parcare au fost şi ele „desfiinţate“ de şoferii care îşi caută cu tot dinadinsul un loc de parcare în centrul oraşului.
Prin urmare, aici, în locul unui spaţiu plăcut de recreere, a unor alei pietonale îngrijite, a unor spaţii verzi plăcut amenajate şi a unei parcări civilizate întâlneai un adevărat dezastru.

Pasajul de la Mercur îşi schimbă faţa

Ca să pună capăt acestui peisaj care contrasta cu restul zonei centrale a oraşului, administraţia locală a început, în această lună, reparaţiile. Angajaţii RAADPFL au început lucrul cu reamenajarea aleilor. Dalele de granit au fost scoase, iar cele sparte, şi nu au fost puţine la număr, înlocuite. Muncitorii vor înainta cu reparaţiile dispre grădina publică din faţa bisericii Sfânta Treime pe pasaj, iar în cele din urmă se va turna covor asfaltic şi în parcarea de sub pasaj.

Lucrări

„Într-adevăr, administraţia locală, prin Direcţia Servicii Publice, se va ocupa de reparaţiile pe care le necesită pasajul de la Mercur. S-a constituit o comisie care a evaluat degradările, s-a făcut un studiu, s-au stabilit degradările existente şi s-a luat decizia demarării lucrărilor. Acestea cuprind aleile pietonale, pasajul, pilonii de susţinere a pasajului, zonele verzi şi, în cele din urmă, se va turna covor asfaltic şi în parcarea de sub pasaj. Zona arăta urât, dar reprezentantul Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova are un proiect ambiţios şi cred că rezultatele vor fi pe măsură. Echipele de muncitori sunt de la RAADPFL. Reparaţiile se fac cu bani de la bugetul local“, a precizat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean.

ȘTIRI GdS

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu...

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza restricţiilor impuse pentru a...

Coronavirus: Peste 50.000 de noi contaminări în 24 de...

Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nivel record de...

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean.

Dr. Simona Ianoși: Soarele excesiv din primii ani de...

Soarele arzător al verii începe să îşi facă din ce în ce mai simţită prezenţa. Temperaturile din ultimele zile au depăşit 30...

Elevul de 10 de la Amărăştii de Jos: Testele-antrenament...

Elevul de 10 de la Amărăştii de Jos: Testele-antrenament au contat foarte mult

Covoraşele şi dezinfectantul au crescut cheltuielile administrative la asociaţii

Costurile covoraşelor, clorului, soluţiilor de dezinfectat şi ale altor materiale folosite la blocuri în perioada pandemiei de COVID se resimt acum în...